divendres, 28 d’abril del 2023

SETMANA ARTÍSTICO-LITERÀRIA

- SETMANA ARTÍSTICO LITERÀRIA -

La vida secreta de les dents

Fa dies que observem com van caient dents a molts companys i companyes de la classe... I trobem la necessitat de registrar-ho per poder parlar amb rigor.

Comencem a registrar la quantitat de dents que ens han caigut:

      

La conversa que provoca l'estadística ens fa pensar quina relació hi ha amb la caiguda de les dents. A hores d'ara, no tenim la informació suficient per determinar què influeix en la caiguda de les dents, però alguns infants ho relacionen amb què hi ha altres dents que les empenyen.

REVISIÓ BUCODENTAL                                                                                                                                                                        .

El 14 de març venen a fer-nos la revisió bucodental a la nostra classe.

   

La Cristina ens explica com hem de cuidar les nostres dents, què podem fer per preveure l'aparició de càries i la diferència entre una boca d'infant i una boca d'adult.
Entre d'altres consells, ens emportem la importància d'una bona higiene dental, inclús amb la incorporació del fil dental en forma de destral!!



SETMANA ARTÍSTICO-LITERÀRIA


A través del conte “La vida secreta de les dents” hem resolt misteris al voltant d’un dels temes estrella de 1r: LES DENTS! I hem descobert algunes curiositats que ens han sorprès molt.

Per aquest motiu, la nostra proposta artística neix de la necessitat de connectar la caiguda de les dents de llet amb el creixement personal que vivim cadascun de nosaltres, ENS FEM GRANS!!!



Trobem la necessitat de construir un mapa de idees per endreçar tot allò que ens ha aportat la lectura del llibre i el que ens diu la nostra experiència. Aquest mapa de idees ens portarà a reflexionar sobre la paraula CRÉIXER.


Després de conversar molt ens queda clar un missatge: "Quan cau una dent i creix una altra, és perquè ens fem grans i fer-se grans implica moltes coses". Ara si, comencem a pensar en com volem transmetre artísticament aquest missatge.

FER-SE GRAN implica CANVIS FÍSICS; genera moltes situacions per APRENDRE que influeixen en els CANVIS PERSONALS. Fer-se gran passa per Conèixer Persones Noves, algunes ens acompanyaran en el viatge. Fer-se gran és LLIBERTAT i RESPONSABILITAT a parts iguals.


Finalment se'ns acudeix construir una dent gran, d'on creixerà una altra i d'allà hi penjaran els canvis que provoca fer-se grans:


      

 

Ens ajuden els padrins i les padrines a començar la nostra escultura, sense la seva ajuda l'inici hagués estat molt difícil.

 

Tot i que durant el procés ens anem trobant  amb algunes dificultats les anem resolent en equip, escoltant-nos i treballant per un producte final comú.

       

     




Esperem que us agradi molt! A la web de l'escola podreu veure la resta de creacions i instal·lacions artístiques dels altres grups.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

VISITEM LA BIBLIOTECA

VISITEM LA BIBLIOTECA JOSEP JARDÍ Missió trobem el llibre!   Dimarts vam tornar a la Biblioteca Josep Jardí. Aquest cop vam gaudir d'una...