dilluns, 16 d’octubre del 2023

PRIMERS DIES DE 2n

PRIMERS DIES A 2n  -


Ja fa un mes que hem començat el curs 2023-2024 i volem fer-vos partícips d'alguns dels moments que hem viscut a l'aula i a l'escola.




Cada dia, quan arribem a l'escola, ens saludem, compartim moments de xerrada, agafem un conte de la biblioteca d'aula, i ens el mirem practicant la lectura individual. Després ens trobem a la rotllana per fer ASSAMBLEA i compartir quins processos es donaran al llarg del dia o quines inquietuds tenim.

COHESIÓ DE GRUP

Al llarg d'aquestes setmanes, i el que resta de curs, farem diferents activitats per continuar treballant la cohesió de grup i donar espai al treball de les emocions i la consciència de grup. Tots i totes som un equip, així és com ho hem fet palès amb dinàmiques com els "Noms encreuats", els "Missatges" i la lectura del "Pot dels desitjos":

  

 

HORT

Com ja sabeu aquest any som els encarregats i encarregades de l'hort. Cada 15 dies anirem amb el Joan (fins ara ha estat la Yaiza) a l'hort de l'escola, observarem com està, quines necessitats té per a poder cultivar les diferents plantes aromàtiques, verdures i hortalisses; i, quan estiguin llestes, podrem recollir el que hem plantat i cuidat durant un temps.

Després de la nostra intervenció, recollirem el que hem fet a la llibreta d'hort. Donant valor i importància al llenguatge escrit.


CELEBREM EL DIA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE I SEGURA

L'Ajuntament de Santa Perpètua va desenvolupar tot un seguit d’activitats i iniciatives per la Setmana Europea de la Mobilitat amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat sostenible, segurs i saludables com ara els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic...

Per reivindicar que els carrers no només són dels vehicles, vam sortir al nostre VIAL i el vam compartir una estona de joc i dibuixos amb guixos, els dos grups de 2n.

  

Més fotos de la jornada


CONTEXTUALITZEM LES MATEMÀTIQUES

A l'aula, i fora d'ella, sorgeixen moltes inquietuds que a través de l'assemblea podem compartir, donar resposta o plantejar-nos com descobrir, investigar... Les matemàtiques estan molt relacionades amb el nostre dia a dia. Us deixem dos processos d'aquests dies:
- "Com és que un full A3 és més gran que un A4?"
- "El nostre calendari" 

  

  

A través d'aquests processos treballem i fem ús de diferents sabers matemàtics: proporcionalitat, meitats i dobles, el pas del temps (dies, setmanes, mesos...).


Desitgem haver-vos apropat una mica a la vida de la nostra aula a través d'aquesta finestra! Seguim endavant!!

VISITEM LA BIBLIOTECA

VISITEM LA BIBLIOTECA JOSEP JARDÍ Missió trobem el llibre!   Dimarts vam tornar a la Biblioteca Josep Jardí. Aquest cop vam gaudir d'una...