dilluns, 22 de maig del 2023

VESSAMENT D'OLI A LA RIERA

- EL VESSAMENT D'OLI A LA RIERA -

I com, fins les situacions més catastròfiques, ens poden generar aprenentatge


 

El dilluns va a arribar a la conversa la notícia del vessament d'oli, de la veu de la Clara, que com veu la riera des de casa seva, no es podia creure el color i l'olor de "l'aigua". 

A alguns els va començar a ressonar la notícia (alguna cosa havien sentit i/o vist), d'altres encara no tenien cap notícia, però els encuriosia saber-ne més.

Vam començar a compartir idees, creences i pensaments, vam hipotitzar sobre el que podia haver passat (sense haver contrastat encara cap notícia) i les conseqüències que aquest vessament pot tenir per a nosaltres.

 

A mesura que anàvem xerrant anàvem construint un mapa d’idees prèvies. Aquest va provocar la curiositat científica de informar-nos més i millor. Així que, a la tarda, amb ajuda dels padrins i padrines, vam estar llegint la notícia de l’informatiu. I, a l'endemà vam apropar-nos al voltant de la riera per comprovar de primera mà els efectes del vessament.

 

Una de les preguntes que ens fèiem era si l'oli marxaria o es desfaria amb les pluges del cap de setmana. Amb la visita a la riera vam veure que no, però ens faltava entendre per què no.

A la tarda ho vam comprovar experimentant QUÈ PASSA QUAN L'OLI ENTRA EN CONTACTE AMB L'AIGUA? Els infants es van haver de repartir per grups de treball i, seguint unes instruccions escrites, fer l'experiment, observar i extreure conclusions.

 


Revisem el mapa d'idees prèvies i l'anem omplint amb les evidències que hem anat recollint, aquest cop deixem constància al mural de la classe, per poder continuar indagant.


Demanem ajuda a l'Ajuntament

La conversa, les indagacions i tot allò que hem descobert ens porta a parlar de l'Ajuntament, l'òrgan que creiem que està prenent les decisions de com actuar davant d'aquesta situació. Busquem a la web de l'ajuntament de Santa Perpètua qui ens pot donar resposta a les nostres inquietuds fins que trobem la Regidoria de Medi Ambient, BINGO! Ens servirà!!

Trobem la direcció de correu i l'enviem un mail amb un vídeo:


El Sr. Regidor de Medi Ambient, Joan Martínez ens respon al correu i s'ofereix a venir a visitar-nos. Avui, divendres 9 de juny, ha vingut a la nostra escola i hem pogut xerrar una estona amb ell sobre allò que ens inquietava.

  

L'hem pogut explicar com ha estat el nostre procés d'investigació, les inquietuds, la recerca de informació a través de diferents fonts...I ens ha resol els dubtes que l'hem plantejat.

Una de les nostres preguntes era, què podem fer nosaltres com a ciutadans per a no contaminar tant? El Sr. Regidor ens ha parlat de "les 3R": reduir, reutilitzar i reciclar. Per ajudar-nos a començar a canviar hàbits ens ha portat un regal per a cadascú de nosaltres:
- Una bossa de tela
- Una bossa de xarxa, més petita

Moltes gràcies Joan!! Ens has ajudat molt! 











divendres, 19 de maig del 2023

UN VIATGE PER LA CATALUNYA EN MINIATURA

- UN VIATGE PER LA CATALUNYA EN MINIATURA -

I l'aventura del Bosc Vertical


Avui hem viscut un dia intens de visita per toooota Catalunya, circuit pels arbres, dinar amb la tempesta i corredisses per aixoplugar-nos de la pluja. 


Visitem les maquetes

Hem visitat les maquetes dels edificis més representatius de la nostra Terra. Alguns els coneixíem, d'altres ens sonaven, i moltes les hem descobert avui!


Circuit d'aventura
 
Hem viscut una aventura pels arbres molt emocionant! Amb tirolina final inclosa!!! Alguns i algunes ens ha semblat poc i hem volgut repetir 😁😁


Viatge en tren
 
Després de dinar sota la porxada de la zona de pícnic, sentint la pluja, el temps ens ha permès donar una volta amb el trenet per la zona de maquetes.


Al final del dia, la tempesta ha marxat i ens ha donat temps a fer-nos algunes fotos de record... 👀 Esperem que gaudiu de les imatges tant com nosaltres del dia: Més fotos

VISITEM LA BIBLIOTECA

VISITEM LA BIBLIOTECA JOSEP JARDÍ Missió trobem el llibre!   Dimarts vam tornar a la Biblioteca Josep Jardí. Aquest cop vam gaudir d'una...